İlköğretim Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Yl. Prg. Nedir?

İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Yüksek Lisans Programı, ilköğretim seviyesinde din kültürü ve ahlak bilgisi derslerini öğretmek için öğretmenlere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğretmen adaylarına din kültürü ve ahlak bilgisi dersleriyle ilgili derinlemesine bir eğitim sunar.

Program, öğrencilere dini ve ahlaki konuların öğretimi, öğretim materyalleri ve yöntemleri, öğrenci değerlendirme teknikleri ve ilgili araştırma alanlarında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlar. Mezunlar, ilköğretim okullarında din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak çalışabilirler. Ayrıca, öğretim materyalleri hazırlayabilir, ders programlarını geliştirebilir ve din kültürü ve ahlak bilgisi alanında araştırmalar yapabilirler.