İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Yl. Prg. Nedir ?

İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı, ilköğretim seviyesinde sınıf öğretmenliği yapmak için öğretmenlere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğretmen adaylarına ilköğretim dönemindeki çocukların eğitimi ve öğretimiyle ilgili derinlemesine bir eğitim sunar.

Program, öğrencilere öğretim yöntemleri, sınıf yönetimi, öğrenci değerlendirme teknikleri, müfredat tasarımı ve ilgili araştırma alanlarında bilgi ve beceri kazandırmayı hedefler. Mezunlar, ilköğretim okullarında sınıf öğretmeni olarak çalışabilirler. Ayrıca, öğretim materyalleri hazırlayabilir, ders programlarını düzenleyebilir ve ilköğretim eğitimiyle ilgili araştırmalar yapabilirler.