Deneysel Psikoloji Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Deneysel Psikoloji Yüksek Lisans Programı, öğrencilere psikolojinin deneysel yöntemlerini kullanarak insan davranışlarını ve zihinsel süreçleri inceleme becerisi kazandırmayı amaçlayan bir programdır. Program, öğrencilere deneysel psikoloji alanındaki temel kavramlar, araştırma yöntemleri ve istatistiksel analiz teknikleri hakkında bilgi verir.

Öğrenciler, laboratuvar ortamında deneyler yaparak veri toplar, analiz eder ve sonuçları yorumlar. Ayrıca, öğrenciler genellikle akademik araştırma yaparak tez projeleri tamamlarlar. Deneysel Psikoloji Yüksek Lisans Programı mezunları, genellikle akademik kurumlarda araştırma görevlisi veya laboratuvar yöneticisi olarak çalışabilirler. Ayrıca, kamu veya özel sektörde insan davranışlarını ve zihinsel süreçleri inceleyen araştırma projelerinde çalışma imkanı bulabilirler.