Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar?

Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı, hukuk ve ekonomi disiplinlerinin birleştiği bir programdır. Bu programda öğrenciler, hukuki düzenlemelerin ekonomik etkilerini ve ekonomik olayların hukuki yönlerini incelerler. Programın odak noktaları arasında rekabet hukuku, tüketici koruması, mülkiyet hukuku, sözleşme hukuku ve vergi hukuku gibi konular yer alır.

Öğrenciler, hukuki ve ekonomik analizleri birleştirerek ekonomik faaliyetleri yönlendiren hukuki kuralların ve düzenlemelerin etkilerini değerlendirirler. Mezunlar, hukuk firmalarında, şirketlerin hukuk departmanlarında, kamu sektöründe veya danışmanlık firmalarında hukuk danışmanı, yasal uzman veya düzenleyici analist olarak çalışabilirler. Ayrıca, akademik kariyer yapma ve hukuki-ekonomik araştırmalar yürütme imkanı da bulunmaktadır.