Arap Dili Ve Belagatı Yl. Prg. Nedir ?

Arap Dili ve Belagatı Yüksek Lisans Programı, Arapça dilinin dilbilgisel ve retorik yönlerini daha derinlemesine inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere Arapça dilinde söz sanatlarını, etkili iletişim becerilerini, belagatı ve retorik kurallarını öğretir. Öğrenciler, Arapça edebi eserlerin analizini yapar, metinlerdeki dilbilgisel yapıları değerlendirir ve iletişimde etkili bir şekilde kullanmak için retorik stratejileri öğrenir. Mezunlar, Arapça edebi eserlerin çevirisini yapabilir, dilbilgisi açısından doğru ve etkili metinler oluşturabilir ve dil sanatlarını kullanarak etkileyici konuşmalar yapabilirler.