Feragat Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Feragat" kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş bir kelimedir.

Arapça kökenli olan "فِرَاغَة" (firāġah) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Feragat" kelimesi, bir hak veya talepten vazgeçme, reddetme veya bir şeyden feragat etme anlamına gelir.

Bu kelime, kişinin veya kurumun, sahip olduğu bir hak veya talepten resmi veya isteğe bağlı olarak vazgeçtiği durumları tanımlar. Feragat, genellikle bir sözleşme veya yasal hakların kullanımıyla ilgilidir.

Örnek Cümle:

• Mahkeme davayı sonlandırmak için taraflar arasındaki anlaşmayı kabul etti ve taraflar feragat etti.
  • O, miras hakkından feragat etti ve ailesine olan bağlılığını göstermek istedi.
  • Sporcu, yarışmadan önce sakatlık nedeniyle yarıştan feragat etmek zorunda kaldı.