Ufuk Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Ufuk" kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Arapça "ufuq" (أفق) kelimesi, "görüş alanı" veya "görünen sınır" anlamına gelir.

Anlamı: "Ufuk," genellikle gözle görülen veya hayal edilen sınırı ifade eder. Fiziksel anlamda, gözle görülen en uzak noktaya "ufuk" denir. Bu kelime aynı zamanda bir kişinin bilgi, deneyim veya anlayışının sınırlarını da ifade edebilir.

Ayrıca, bir kişinin düşünce veya hayal gücünün sınırlarını ifade etmek için de kullanılır.

Örnek Cümle:

• Denizin ufku, gözle görünen sınırın ötesine uzanıyordu.
  • Sanatçının çalışmaları, geleneksel resim tekniklerinin ötesinde yeni ufuklara açılıyordu.