Müstehap Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Müstehap" kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Arapça kökeni "istihbâb" (استحباب) kelimesinden türetilmiştir ve "tavsiye edilen" veya "iyi görülen" anlamına gelir.

Anlamı: "Müstehap," İslam hukukunda veya geleneksel Arap kültüründe özellikle dinî ve ahlaki konularda yapılması tavsiye edilen veya iyi görülen şeyleri ifade eder. Bu terim, yapılması teşvik edilen eylemleri veya davranışları anlatmak için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Oruç tutmak, İslam'da müstehap bir ibadet olarak kabul edilir.
  • Sadaka vermek, fakirlere yardım etmek müstehap bir davranıştır.