Mukadder Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Mukadder" kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Arapça kökeni "q-d-r" (قدر) kökünden gelir.

Anlamı: "Mukadder" kelimesi, önceden tayin edilmiş veya kader tarafından belirlenmiş anlamına gelir. Bu terim, bir olayın veya durumun insanların kontrolü dışında ve önceden belirlenmiş bir şekilde gerçekleştiğini ifade eder.

Örnek Cümle:

• Hayatta bazı şeyler mukadderdir ve değiştirilemez.
  • Onun kariyeri parlak bir geleceğe işaret ediyor gibi görünüyordu, ancak sonunda kaderi ona farklı bir yolu seçti.