Fevkalade Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Fevkalade" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "فوق العاده" (fawq al-'adah) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Fevkalade" kelimesi, olağanın üstünde, sıra dışı veya olağanüstü anlamına gelir. Bu terim, bir şeyin olağan dışı bir şekilde iyi veya etkileyici olduğunu ifade etmek için kullanılır. Fevkalade, olumlu bir değerlendirme veya takdir ifadesi olarak sıkça kullanılır ve genellikle birinin becerisini, başarısını veya performansını vurgulamak için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Öğrenciler, fevkalade bir çaba göstererek sınavı başarıyla geçtiler.
  • Restoranın yemekleri fevkalade lezzetliydi, herkes çok beğendi.
  • Sanatçının sergisi, sanat dünyasında fevkalade bir ilgi gördü ve büyük bir başarıydı.