Vesile Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Vesile kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Vesîle" kelimesinden türetilmiştir ve "araç, vasıta, sebep" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla vesile, bir işin veya olayın gerçekleşmesini sağlayan aracı veya nedeni ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
"Vesile" kelimesi Arapça kökenli olup "vasıta, araç, sebep" anlamına gelir. Türkçede kullanıldığında ise bir işin veya olayın gerçekleşmesine neden olan aracı veya faktörü ifade eder. Bu kelime genellikle bir sonuca ulaşmak için kullanılan aracı veya aracılığı vurgulamak için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Bu toplantı, işbirliği sağlamak için iyi bir vesile olabilir.
  • İyi bir eğitim, kişinin kariyerinde başarıya giden yolun vesilesi olabilir.