Lalettayin Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelime Anlamı: Lalettayin, Arapça kökenli bir kelime olup "belirsiz, net olmayan, kesin olmayan" anlamına gelir.

Bu kelime, bir şeyin kesin bir biçimde tanımlanamadığı veya belirsizliğin hakim olduğu durumları ifade etmek için kullanılır.

Kökeni: "Lalettayin" kelimesi Arapça kökenlidir ve "layyin" kökünden türetilmiştir.

"Layyin," belirsizlik veya kesinlikten uzak olma anlamına gelir.

Örnek Cümle: Hava durumu raporu, önümüzdeki günler için lalettayin, yani yağışın ne zaman geleceği veya güneşin ne zaman görüneceği net değil.