Fidan Yetiştiriciliği Önlisans Programı Nedir

Fidan Yetiştiriciliği Önlisans Programı, ağaç ve bitki fidanlarının üretimi, fidan bakımı, fidan hastalıkları ve çoğaltma teknikleri gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere fidan üretimi için tohumlama, aşılama, saksı ve toprak teknikleri, fidan bakımı ve fidan hastalıkları kontrolü gibi konuları öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, fidan üretim çiftliklerinde, peyzaj şirketlerinde, orman işletmelerinde veya tarım şirketlerinde çalışabilirler. Fidan üretimi yapabilir, tohumlama ve aşılama işlemlerini gerçekleştirebilir, fidan bakımı yapabilir ve fidan hastalıklarıyla mücadele edebilirler. Ayrıca, fidan çoğaltma yöntemleri konusunda uzmanlaşabilir, toprak ve saksı tekniklerini uygulayabilir ve fidan üretimiyle ilgili araştırmalar yapabilirler.