Elektronik Teknolojisi Önlisans Prg. Ne İş Yapar / Nedir ?

Elektronik Teknolojisi Önlisans Programı, elektronik devrelerin tasarımı, üretimi, montajı ve testi konularında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere analog ve dijital elektronik devreler, devre tasarımı, elektromanyetik uyumluluk, devre analizi ve test ekipmanlarını kullanma becerileri gibi konuları öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, elektronik üretim şirketlerinde, araştırma-geliştirme laboratuvarlarında, mühendislik firmalarında veya teknik servislerde çalışabilirler. Elektronik devrelerin tasarımını yapabilir, devre kartlarının montajını gerçekleştirebilir ve devre testlerini yapabilirler. Ayrıca, elektronik bileşenlerin seçimi ve tedariki konusunda çalışmalar yapabilir, devre tasarımı ve optimizasyonu yapabilir, elektromanyetik uyumluluk standartlarına uygunluk sağlayabilirler.