Finansal İktisat Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Finansal İktisat Yüksek Lisans Programı, ekonomik teori ve finansal piyasaların etkileşimini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, mikroekonomi, makroekonomi, finansal kurumlar, finansal piyasalar, risk yönetimi, finansal politikalar gibi konuları derinlemesine incelerler.Mezunlar, finans sektöründe, bankalarda, finansal danışmanlık firmalarında, sermaye piyasalarında veya akademik kurumlarda çalışabilirler.

Ekonomik ve finansal analiz yapabilir, finansal piyasaların performansını değerlendirebilir, risk yönetimi stratejileri oluşturabilir ve finansal kararlar için ekonomik modeller geliştirebilirler. Ayrıca, ekonomik ve finansal verileri analiz edebilir, ekonomik politikaları değerlendirebilir, finansal krizlerin etkilerini inceleyebilir ve ekonomik projelerin değerlendirmesini yapabilirler.