Biyoistatistik Ve Biyoinformatik Yl. Prg. Nedir ?

Biyoistatistik ve Biyoinformatik Yüksek Lisans Programı, biyoloji ve istatistik ile bilgi teknolojilerinin kesişim noktasında yer alan bir programdır. Bu programda, biyolojik verilerin analizi ve yorumlanması için istatistiksel yöntemlerin ve bilgisayar tabanlı analiz araçlarının kullanımı üzerinde çalışılır. Öğrencilere, genomik veri analizi, proteomik analiz, biyoinformatik algoritmaları ve istatistiksel modelleme konularında bilgi ve beceriler kazandırılır. Mezunlar, akademik araştırmalarda, sağlık sektöründe, ilaç endüstrisinde veya biyoteknoloji şirketlerinde çalışabilirler. Genetik veri analizi, biyoinformatik uygulamaları ve ilaç geliştirme süreçlerinde istatistiksel danışmanlık hizmeti verebilirler.