Fizik Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Fizik Yüksek Lisans Programı, fizik biliminde derinlemesine bilgi ve araştırma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, teorik fizik, uygulamalı fizik, kuantum mekaniği, termodinamik, elektrik ve manyetizma gibi konuları daha ileri düzeyde incelerler.

Mezunlar, akademik kurumlarda araştırmacı veya öğretim üyesi olarak çalışabilirler. Fizik araştırmaları yapabilir, yeni teoriler geliştirebilir, deneyler tasarlayabilir ve fiziksel olayları matematiksel modellerle açıklayabilirler. Ayrıca, sanayi, teknoloji veya mühendislik sektöründe de çalışma fırsatları bulunabilir. Örneğin, enerji sektöründe, optik ve elektronik sektöründe, malzeme bilimi ve nanoteknoloji alanında çalışabilirler.