Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Kriminalistik Yüksek Lisans Programı Nedir/ Ne İş Yapar?

Fizik İncelemeler ve Kriminalistik Yüksek Lisans Programı, fizik bilimini suç ve adli soruşturma alanlarıyla birleştiren bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, fiziksel kanıtların analizi, suç mahalli incelemeleri, adli balistik, parmak izi analizi, DNA analizi gibi konuları incelerler.Mezunlar, adli laboratuvarlarda, kolluk kuvvetlerinde veya özel adli bilim şirketlerinde çalışabilirler.

Fiziksel kanıtların analizini yapabilir, suç mahalli incelemelerine katılabilir, adli balistik ve parmak izi analizi gibi yöntemleri uygulayabilir ve adli olaylarla ilgili raporlar hazırlayabilirler. Ayrıca, adli süreçlere fiziksel kanıtların sunulmasında uzmanlaşabilir ve mahkemelerde uzman tanık olarak ifade verebilirler.

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!