Egzersiz Ve Spor Psikolojisi Yüksek Lisans Programı Nedir ?

Egzersiz ve Spor Psikolojisi Yüksek Lisans Programı, spor psikolojisi alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik bir programdır. Bu programda öğrenciler, sporcuların performansını ve psikolojik sağlığını etkileyen faktörleri inceleyerek onlara destek sağlamayı öğrenirler.

Sporcuların motivasyonu, kaygı yönetimi, odaklanma, takım içi iletişim ve liderlik gibi konular bu programın odak noktalarıdır. Mezunlar genellikle spor takımlarının veya sporcuların psikolojik danışmanlığını yapabilir, performans koçluğu yapabilir veya akademik araştırmalar yürütebilirler. Ayrıca, sağlık merkezleri, spor rehabilitasyon merkezleri, spor akademileri ve özel kliniklerde de çalışma imkanı bulunmaktadır.