Fizikokimya Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar ?

Fizikokimya Yüksek Lisans Programı, kimyanın fiziksel ve matematiksel prensiplerini kullanarak kimyasal olayları ve reaksiyonları inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, moleküler yapılar, termokimya, spektroskopi, kinetik ve reaksiyon mekanizmaları gibi konulara odaklanırlar.

Mezunlar, araştırma laboratuvarlarında, endüstriyel işletmelerde, ilaç ve kozmetik sektöründe, enerji sektöründe veya kamu kurumlarında çalışabilirler. Kimyasal reaksiyonları analiz edebilir, katalizörlerin etkisini değerlendirebilir, yeni moleküler yapılar tasarlayabilir ve kimyasal süreçleri optimize edebilirler. Ayrıca, araştırma ve geliştirme çalışmalarına katılabilir, kimyasal analizler yapabilir ve yeni malzeme sentezleri üzerine çalışmalar gerçekleştirebilirler.