Gastronomi Yl. Prg. Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?


Gastronomi Yüksek Lisans Programı, yemek kültürü, mutfak sanatları ve yeme-içme sektörü ile ilgili derinlemesine bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, yemek tarihi, gıda üretimi, mutfak teknikleri, menü planlaması, yemek sunumu ve restoran yönetimi gibi konuları incelerler.

Mezunlar, restoranlarda, otellerde, turizm sektöründe, gıda endüstrisinde veya gastronomiyle ilgili diğer kuruluşlarda çalışabilirler. Yemek hazırlama ve sunma becerileriyle şef olarak görev alabilirler, restoran işletmeciliği yapabilir, menü planlaması ve gıda kalite kontrolü gibi görevleri üstlenebilirler. Ayrıca, gastronomi üzerine araştırmalar yapabilir, mutfak kültürü ve yemek trendleri hakkında analizler yapabilir ve yemek etkinlikleri ve festivalleri düzenleyebilirler.

SAYEM NE YAPIYOR ?

e-Devlet ve Üniversite Onaylı Sertifikalar kariyerinizde sizi bir adım öne taşımaktadır. Üniversite Güvencesi İle Sertifikalı Eğitim Programları SAYEM'de!

SAYEM NE YAPIYOR ?

e-Devlet ve Üniversite Onaylı Sertifikalar kariyerinizde sizi bir adım öne taşımaktadır. Üniversite Güvencesi İle İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!