Geleneksel El Sanatları Önlisans Programı Nedir ?

Geleneksel El Sanatları Önlisans Programı, el işi teknikleri, el sanatları malzemeleri, geleneksel desenler ve motifler, el sanatları üretim süreçleri gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere el sanatları tekniklerini öğretir ve geleneksel el sanatlarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, el sanatları atölyelerinde, el sanatları kooperatiflerinde, kültür ve sanat merkezlerinde veya serbest meslek olarak çalışabilirler. Geleneksel el sanatları üretebilir, el işi tekniklerini uygulayabilir, geleneksel desen ve motifleri kullanarak ürünler tasarlayabilirler. Ayrıca, el sanatları kültürünün korunması ve tanıtımı için projeler geliştirebilir, sergiler düzenleyebilir ve el sanatları eğitim programlarına katkıda bulunabilirler.