Rafineri ve Petro Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Rafineri ve Petro Önlisans Programı, petrol rafinerilerinde ve petrokimya tesislerinde kullanılan teknolojiler hakkında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere petrol rafinerilerinde ham petrolden çeşitli petrol ürünlerinin üretim süreçlerini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, petrol rafinerilerinde çeşitli görevler üstlenebilirler. Rafineri işlemlerini takip ederek, petrokimya ürünlerinin üretim süreçlerini yönetebilirler. Ham petrolün ayrıştırılması, rafinasyon işlemleri, üretim süreçleri ve ekipmanların bakımı gibi konularda bilgi ve beceri sahibi olurlar.

Rafineri ve petro mezunları, petrol rafinerilerinde, petrokimya tesislerinde, enerji şirketlerinde ve petrol endüstrisinde çeşitli iş imkanları bulabilirler. Üretim, operasyon, bakım, kalite kontrol ve güvenlik gibi alanlarda çalışabilirler. Ayrıca, enerji sektöründeki yenilikçi teknolojileri takip ederek sürdürülebilir enerji çözümlerinin geliştirilmesine katkıda bulunabilirler.