Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Önlisans Programı Nedir ?

Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Önlisans Programı, çiçek, bitki ve süs bitkilerinin yetiştirilmesi, bakımı, çoğaltılması ve pazarlaması konularında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere bitki yetiştirme teknikleri, toprak ve su yönetimi, hastalık ve zararlı kontrolü, bitki çoğaltma yöntemleri, süs bitkilerinin pazarlanması gibi konuları içerir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, seralarda veya açık alanlarda çiçek, bitki ve süs bitkilerinin yetiştirilmesi ve bakımını yapabilirler. Bitki seçimi, toprak hazırlığı, sulama, gübreleme, hastalık ve zararlı kontrolü gibi işlemleri gerçekleştirebilirler. Ayrıca, yetiştirdikleri bitkileri pazarlayabilir ve süs bitkileri ticaretiyle ilgili işlemleri yönetebilirler.

Süs Bitkileri Yetiştiriciliği mezunları, çiçekçilik işletmelerinde, peyzaj firmalarında, süs bitkileri üreticilerinde veya kendi işletmelerini açarak çalışabilirler. Bitki ve çiçek üretimi, peyzaj tasarımı, iç mekan bitkileri yetiştirilmesi veya süs bitkileri ticareti gibi alanlarda uzmanlaşabilirler. Süs Bitkileri Yetiştiriciliği mezunları, bitki yetiştirme bilgi ve becerilerini kullanarak estetik ve çevre dostu mekanlar oluşturabilir, bitki düzenlemeleri yapabilir ve bitki bakımıyla ilgili danışmanlık sağlayabilirler.

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!