Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Önlisans Programı, elektrik enerjisi üretimi, iletimi, dağıtımı ve güç sistemleri konularında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere elektrik enerjisi üretim teknolojileri, enerji iletim hatları, enerji dağıtım sistemleri, enerji nakil ve dağıtım güvenliği gibi konuları öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, enerji üretim şirketlerinde, elektrik dağıtım şirketlerinde, enerji santrallerinde veya mühendislik firmalarında çalışabilirler. Elektrik enerjisi üretim sistemlerini yönetebilir, enerji iletim hatlarının planlamasını yapabilir, enerji dağıtım sistemlerini kontrol edebilir ve enerji nakil ve dağıtım güvenliği konusunda önlemler alabilirler. Ayrıca, enerji verimliliği önlemleri konusunda danışmanlık yapabilir ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili projeler geliştirebilirler.