Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, ürünlerin estetik, fonksiyonellik, kullanıcı deneyimi ve üretilebilirlik gibi unsurlarını bir araya getirerek tasarım sürecini yönetmeyi amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, ürün tasarım teorileri, ergonomi, malzeme bilimi, prototipleme ve üretim teknikleri gibi konuları incelerler.

Mezunlar, tasarım stüdyolarında, üretici firmalarda, yenilik merkezlerinde veya danışmanlık firmalarında çalışabilirler. Mezunlar, ürün tasarım sürecini yönetebilir, kullanıcı odaklı ürünler geliştirebilir, estetik ve fonksiyonel değerlendirmeler yapabilir ve üretilebilirlik açısından tasarımları optimize edebilirler. Ayrıca, prototip üretimi, malzeme seçimi, üretim tekniklerinin uygulanması ve ürünün pazara sunulması gibi konularda uzmanlaşabilirler.