Gıda İşletmelerinde Kalite ve Hijyen Yöneticisi Sertifika Programı Nedir?

Gıda İşletmelerinde Kalite ve Hijyen Yöneticisi Sertifika Programı Sertifikası genellikle gıda üretimi, işleme, paketleme ve depolama süreçlerinde hijyenik ve kalite standartlarını belirlemek, uygulamak ve denetlemekle görevli olan kişilere yöneliktir.

Aşağıda programın içeriği hakkında daha fazla bilgi bulabilirsin:

• Gıda Hijyeni ve Sanitasyon: Gıda işletmelerinde hijyen, sanitasyon, temizlik ve hijyenik üretim için gereken tüm önlemler hakkında temel bilgiler sunulur.
  • Gıda Güvenliği: Gıda işletmelerinde gıda güvenliği konusunda bilgi edinirsiniz. Gıda güvenliği yönetim sistemleri, tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları (HACCP) ve gıda güvenliği yasaları gibi konuların da ele alınacağı bir müfredat sunulur.
  • Gıda Kalite Yönetimi: Gıda işletmelerinde kalite yönetimi konusunda bilgi edinirsiniz. Gıda kalite yönetim sistemleri, işletme içi kalite kontrol prosedürleri, gıda kalitesi, ürün ve proses kalitesi gibi konular ele alınır.
  • Gıda Depolama ve Taşıma: Gıda işletmelerinde ürün depolama ve taşıma koşulları hakkında bilgi edinirsiniz. Bu koşulların uygunluğu, gıda ürünlerinin kalitesi ve güvenliği açısından çok önemlidir.
  • Gıda İşletmesi İçin Planlama: Gıda işletmelerinde iş planlama, kaynak yönetimi, takım yönetimi, risk yönetimi ve iş süreçlerinin geliştirilmesi hakkında bilgi edinirsiniz.
  • İşletme İçi İletişim: İşletme içi iletişim süreçleri, işletme içindeki çalışanların birbirleriyle ve üst yönetime nasıl iletişim kuracakları hakkında bilgi edinirsiniz.
  • İşletme İçi Eğitim: İşletme içindeki çalışanların hijyen, gıda güvenliği, gıda kalitesi ve diğer konularda eğitimi hakkında bilgi edinirsiniz.
  • İşletme İçi Denetim ve Gözetim: İşletme içinde yapılan denetimler, gözetim ve raporlama konuları hakkında bilgi edinirsiniz.

Sertifika Programına Bakınız.

Gıda İşletmelerinde Kalite ve Hijyen Yöneticisi Sertifika Programı