Girift Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Girift, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre kullanılan bir sıfattır. Bu kelime Arapça kökenli olup "karışık, karmaşık, anlaşılması güç" anlamına gelir.

Girift olan bir şey, anlamının veya yapısının karmaşıklığı nedeniyle kolayca anlaşılmaz veya çözülemez.

Örnek cümleler:

• Bu matematik problemi o kadar girift ki, birçok öğrenci çözüm bulmakta zorlandı.
  • Hukuk metinleri, genellikle hukuki terimlerin yoğun kullanımı nedeniyle girift bir dildir.
  • Romanın sonu o kadar giriftti ki, birçok okuyucu sonucu tahmin etmekte güçlük çekti.

"Girift" kelimesi, karmaşıklığı veya anlaşılması güç olan bir şeyi tanımlamak için kullanılır. Bu kelime, bir durumun veya sorunun içindeki ayrıntıların karmaşıklığını ifade etmek için sıkça kullanılır.