Ceride Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Ceride" kelimesi Arapça kökenli olup "جريدة" (jarida) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Ceride" kelimesi, gazete veya dergi anlamına gelir. Bu kelime, yazılı basın organlarını tanımlamak için kullanılır.

Gazetelerin haberler, makaleler, reklamlar ve diğer yazıları içeren yayınlar olduğu gibi, dergiler de belirli bir konu veya konsept etrafında derlenen yayınlar olarak adlandırılır.

Örnek Cümle:

• Her sabah, yeni çıkan cerideyi okumak için gazete bayisine giderim.
  • Bu dergi, kültür ve sanat konularında özel bir ceride olarak yayımlanmaktadır.
  • İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte birçok ceride dijital platformlarda da okunabilir hale geldi.