Münferit Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Münferit" kelimesi, Türkçeye Arapçadan geçmiş bir kelimedir. Arapça kökenli olan "منفرد" (munfarid) kelimesinden türetilmiştir.

"Munfarid," "tek, yalnız, diğerlerinden ayrı" anlamına gelir ve köken itibariyle bir şeyin benzersizliğini veya ayrıcalığını vurgular.

Anlamı: "Münferit" kelimesi, genellikle diğerlerinden ayrı veya özel bir şekilde olan bir şeyi veya kişiyi ifade etmek için kullanılır. Bu kelime, bir grup içinde farklılık gösteren veya öne çıkan bireyleri veya nesneleri tanımlamak için kullanılır. Bu özel veya belirgin özellik, genellikle kişinin veya nesnenin benzersizliği veya nadirliğiyle ilişkilendirilir.

Bu kelime, benzersiz, tekil veya olağandışı bir özelliği vurgulamak amacıyla kullanılır.

Örnek Cümle:

• Bu koleksiyon, nadir ve münferit antikaları içeriyor.
  • Projede münferit bir yaklaşım benimsedik ve özel tasarımı diğerlerinden ayırdık.
  • Onun yetenekleri münferit bir yetenek havuzunda parlıyor ve diğerlerinden sıyrılıyor.