Vahim Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Vahim" kelimesi Arapça kökenli olup "vehm" kökünden türetilmiştir.

"Vehm" kelimesi, anlama, anlam çıkarma veya bir şeyin doğru veya yanlış olduğuna dair bir kanaate varma anlamına gelir.

Anlamı: "Vahim" kelimesi ciddi, önemli, tehlikeli ve felaketle sonuçlanabilecek bir durumu veya olayı ifade eder.

Bir durumun veya olayın vahim olması, genellikle büyük zarara veya olumsuz sonuçlara yol açabileceği anlamına gelir.

Örnek Cümle:

• Bu trafik kazası sonucu oluşan yaralanmalar vahimdir ve acil tıbbi müdahale gerektiriyor.
  • Ülke ekonomisinin bu kadar kötüye gitmesi vahim sonuçlar doğurabilir.
  • Hükümet, vahim bir salgın durumunda halkın sağlığını koruma önlemleri almalıdır.