Güney Asya Çalışmaları Ve Uluslararası İlişkiler Yl. Prg. Nedir ?

Güney Asya Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı, Güney Asya bölgesi ve uluslararası ilişkiler konularına odaklanan bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere Güney Asya'nın siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel dinamiklerini anlama, bölgesel entegrasyon süreçlerini analiz etme, uluslararası ilişkiler bağlamında Güney Asya ülkeleri arasındaki etkileşimleri inceleme ve bölgesel güvenlik konularını değerlendirme becerileri kazandırır.

Program mezunları, akademik kurumlar, araştırma merkezleri, hükümet kurumları, uluslararası kuruluşlar ve medya kuruluşları gibi çeşitli çalışma alanlarında Güney Asya politikaları, bölgesel entegrasyon, diplomatik ilişkiler, uluslararası işbirliği ve kültürel değişim gibi konularda uzmanlaşmış pozisyonlarda çalışabilirler.