Halk Bilimi-Türk Halk Edebiyatı Yl. Prg. Nedir ?

Halk Bilimi-Türk Halk Edebiyatı Yüksek Lisans Programı, Türk halk edebiyatı ve halkbilim alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere Türk halk edebiyatının şiir, masal, efsane, tekerleme, mani gibi edebi türlerini analiz etme, halk hikayeleri ve destanlarını inceleme, halkbilimsel araştırma tekniklerini ve yöntemlerini kullanma, folklorik unsurları derinlemesine anlama imkanı sağlar.

Mezunlar, kültür kurumları, üniversiteler, araştırma merkezleri, yayınevleri veya müzeler gibi alanlarda Türk halk edebiyatı uzmanı, araştırmacı, yazar, editör veya kültür yöneticisi olarak çalışabilirler. Ayrıca, akademik düzeyde Türk halk edebiyatı üzerine araştırmalar yapabilir, kitap veya makale yayınları gerçekleştirebilir ve folklorik kültürün korunması ve yaşatılması için projeler geliştirebilirler.