Geleneksel Türk El Sanatları Yüksek Lisansı

Geleneksel Türk Sanatları Yüksek Lisans Programı, Türk sanatının farklı alanlarına (resim, minyatür, hat, ebru, tezhip, seramik, mozaik vb.) ilişkin derinlemesine bilgi ve beceri kazandırmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, geleneksel Türk sanatlarının tarihini, tekniklerini, malzeme kullanımını, süsleme ve motiflerini, sanat eserlerinin tasarım ve üretim süreçlerini incelerler.

Mezunlar, sanat atölyelerinde, müzelerde, sanat galerilerinde, kültür ve sanat merkezlerinde veya eğitim kurumlarında çalışabilirler. Geleneksel Türk sanatlarıyla ilgili üretim yapabilirler, sanat eserlerini sergileyebilirler, sanat atölyelerinde eğitim verebilirler veya sanat etkinlikleri düzenleyebilirler. Ayrıca, geleneksel Türk sanatlarının korunması, restorasyonu ve tanıtımı konusunda çalışmalar yapabilirler. Sanat alanında araştırmalar yaparak sanat tarihine ve geleneksel Türk sanatlarına katkıda bulunabilirler.