Hasat Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Hasat kelimesi Türkçe kökenli bir kelimedir. "Hasat" kelimesi, tarımsal bir terim olarak kullanılır ve "tarlada yetişen ürünlerin toplanma süreci" anlamına gelir. Genel olarak bu kelime, meyve, sebze veya tahıl ürünlerinin hasat edilmesini ifade etmek için kullanılır.

Kelimenin Anlamı:
Hasat, tarımsal ürünlerin olgunlaşma sürecinin tamamlanmasının ardından toplandığı ve bu ürünlerin hasat edildiği dönemi ifade eder. Bu terim, tarım ve gıda üretimiyle ilişkili süreçlerde sıkça kullanılmaktadır.

Örnek Cümle:

• Bu yılın buğday hasadı oldukça verimliydi ve büyük bir ürün miktarı elde edildi.
  • Üzüm bağlarındaki hasat, üzüm salkımlarının olgunlaştığı dönemde gerçekleşir.