Talih Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Talih" kelimesi Türkçeye Arapçadan geçmiş bir kelimedir.

Arapça kökenli olan "طالِع" (ṭāliʿ) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Talih" kelimesi, şans, kısmet veya baht anlamına gelir. Bu kelime, bir kişinin yaşamında olumlu veya olumsuz gelişmelere neden olan doğaüstü veya rastlantısal etkileri ifade etmek için kullanılır.

"Talih" terimi, olumlu olayların gerçekleşmesi veya olumsuz olaylardan kaçınma durumlarında da kullanılır. Bu kelime, bir kişinin yaşamında karşılaştığı her türlü olayın arkasındaki şans, kısmet veya bahtı ifade etmek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• İş görüşmesindeki başarısıyla, Ali'nin bu işte talihinin yanında zekası da etkili oldu.
  • Bu gece yıldızlar gökyüzünde parlarken, birçok insan gelecekteki talihlerini sorguluyor.
  • Hayatta her şey talihle ilgili değildir; çoğu zaman çalışkanlık ve çaba başarıya yol açar.