Tazarrun Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Tazarrun" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "تضرع" (tazarru) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Tazarrun" kelimesi, dua etmek veya yakarmak anlamına gelir. Bu kelime, bir kişinin veya bir topluluğun tanrısal yardım veya merhamet talep etmek amacıyla samimi bir şekilde dua ettiği veya yakardığı durumları ifade eder.

Tazarrun, birinin zorlu bir durumla karşı karşıya kaldığında veya bir dileği gerçekleştirmek istediğinde kullanabileceği bir ibadet ve dua biçimidir.

Örnek Cümle:

• Zorlu bir hastalıkla mücadele eden hasta, her gün Allah'a tazarrun ederek şifa dilemektedir.
  • Yağmur yağması için çiftçiler tazarrun ediyorlar, çünkü tarlalarına su gerekiyor.
  • Tazarrun etmek, insanların manevi destek aradıkları ve dileklerini Tanrı'ya ilettikleri bir ibadet biçimidir.