Hesaplamalı Bilimler Yl. Prg. Nedir / Çalışma Alanları?

Hesaplamalı Bilimler Yüksek Lisans Programı, bilimsel araştırmaların ve mühendislik problemlerinin çözümünde hesaplamalı yöntemleri kullanmayı hedefleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere matematiksel modelleme, simülasyon, veri analizi, bilgisayar programlama ve hesaplamalı yöntemlerin kullanımı gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

Hesaplamalı Bilimler Yüksek Lisans Programı, öğrencileri hesaplamalı tekniklerin kullanıldığı alanlarda araştırma yapmaya ve bilimsel problemleri çözmeye yönlendirir. Mezunlar, araştırma merkezlerinde, endüstriyel şirketlerde, finans sektöründe veya teknoloji şirketlerinde hesaplamalı bilimler uzmanı, veri analisti, araştırmacı veya modelleme uzmanı olarak çalışabilirler. Ayrıca, hesaplamalı yöntemlerin geliştirilmesine katkıda bulunabilir, bilimsel araştırmalar yapabilir ve veri analitiği projelerinde yer alabilirler.