Alevi Bektaşi Kültürü Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Alevi Bektaşi Kültürü Yüksek Lisans Programı, Alevi Bektaşi inancı ve kültürü üzerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere Alevilik-Bektaşilik tarihini, inanç sistemini, ritüellerini, sembollerini ve kültürel pratiklerini derinlemesine anlama fırsatı sunar. Öğrenciler, Alevi-Bektaşi kültürüne dair araştırmalar yapar, ilgili kaynakları inceleyerek tarihi ve sosyal arka planı anlamlandırır. Ayrıca, Alevi toplumunun sosyopolitik yapıları, kimlik ve kültürel değişimleri üzerine çalışmalar yürütürler. Mezunlar, akademik araştırma yapabilir, kültürel miras projelerine katkıda bulunabilir veya Alevi-Bektaşi toplumu içerisinde eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunabilirler.