IATF 16949 Sertifikası Otomotiv Kalite Yönetimi Sertifikası

IATF 16949 sertifikası, otomotiv endüstrisi için özel olarak tasarlanmış bir kalite yönetim standardıdır. Bu standardın amacı, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmaların ürün ve hizmetlerinde kalite ve müşteri memnuniyeti sağlamak için gerekli olan kalite yönetim sistemlerini oluşturmasını ve sürdürmesini sağlamaktır.

IATF 16949, ISO 9001 standardına dayalı bir standarttır ve otomotiv endüstrisi için özel gereksinimler içermektedir. Bu sertifika, otomotiv üreticilerinin yanı sıra, otomotiv parça ve aksesuar üreticileri, otomotiv yan sanayi üreticileri ve otomotiv hizmet sağlayıcıları gibi sektörde faaliyet gösteren her türlü işletme için geçerlidir.

IATF 16949 sertifikası için gerekli olan süreçler, kalite yönetim sistemi belgelendirme süreciyle benzerdir. İşletme önce kalite yönetim sistemi kurulumunu gerçekleştirir, ardından bağımsız bir sertifikasyon kuruluşu tarafından değerlendirilir. Sertifikasyon kuruluşu, işletmenin kalite yönetim sisteminin IATF 16949 standardına uygun olduğunu onaylar ve sertifikayı verir.

IATF 16949 standardı, otomotiv endüstrisi için birçok fayda sağlamaktadır. Bunlar arasında daha iyi müşteri memnuniyeti, kalite ve güvenilirlik, ürün ve hizmetlerin iyileştirilmesi, maliyet tasarrufu ve daha iyi işletme yönetimi yer almaktadır. Ayrıca, IATF 16949 sertifikasına sahip olan işletmeler, potansiyel müşterilerine güven vererek, işletmelerine olan talebi artırabilirler.

Sertifika Programına Bakınız.

IATF 16949 Sertifikası Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası