İktisadi Gelişme Ve Uluslararasi İktisat Yüksek Lisans Programı

İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Yüksek Lisans Programı, ekonomik büyüme, kalkınma ve uluslararası ekonomi konularında derinlemesine bir bilgi ve uzmanlık sağlamayı hedefleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere ekonomik büyüme teorileri, kalkınma ekonomisi, uluslararası ticaret, uluslararası finans, ekonomik politika ve uluslararası ekonomik ilişkiler gibi konularda geniş bir eğitim sunar.

İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Yüksek Lisans Programı, öğrencileri ekonomik büyüme ve kalkınma süreçlerini analiz etmeye, uluslararası ticaret ve finans konularında uzmanlaşmaya ve uluslararası ekonomik ilişkileri anlamaya yönlendirir. Mezunlar, devlet kurumlarında, uluslararası kuruluşlarda, ticaret ve finans sektöründe veya özel sektörde uluslararası ekonomist, ekonomik danışman, politika analisti veya akademisyen olarak çalışabilirler. Ayrıca, uluslararası ekonomik projeleri değerlendirebilir, ticaret politikalarının etkisini analiz edebilir ve küresel ekonomik gelişmeleri takip ederek politika önerileri sunabilirler.