İnsan Kaynakları Ve Çalışma İlkeleri Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

İnsan Kaynakları ve Çalışma İlkeleri Yüksek Lisans Programı, iş dünyasında insan kaynakları yönetimi ve çalışma ilişkileri konularında uzmanlaşmayı hedefleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere işe alım ve seçme, performans yönetimi, eğitim ve geliştirme, iş sağlığı ve güvenliği, iş ilişkileri ve toplu sözleşme gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

Öğrenciler, insan kaynakları stratejilerini planlama, iş ilişkileri yönetimini gerçekleştirme, çalışanların motivasyonunu artırma, işçi sendikaları ve toplu pazarlık süreçlerini yönetme gibi becerileri geliştirirler. İnsan Kaynakları ve Çalışma İlkeleri Yüksek Lisans Programı mezunları, insan kaynakları departmanlarında, insan kaynakları danışmanlık firmalarında, iş ilişkileri departmanlarında veya çalışma hayatıyla ilgili kamu kurumlarında çalışabilirler.

İşletmelerin insan kaynakları yönetimi süreçlerini planlama, uygulama ve değerlendirme konusunda görev alabilirler. Ayrıca, insan kaynakları politikalarını geliştirme, çalışma ilişkileri konusunda danışmanlık yapma veya eğitim ve geliştirme programları hazırlama gibi alanlarda çalışma imkanına sahiptirler.