İş ve Meslek Danışmanı Eğitimi Sertifika Programı Nedir?

İş ve Meslek Danışmanı Eğitimi Sertifika Programı, iş arayanlara ve işverenlere meslek seçimi, kariyer planlama ve istihdam konularında yardımcı olmak için gerekli bilgi, beceri ve donanımları kazandırmayı amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu program genellikle üniversitelerin İşletme, İktisat, Psikoloji, Sosyoloji ve Eğitim Fakültelerinde bulunur.

Eğitim programında genellikle şu konular işlenir:

• İş ve Meslek Danışmanlığı kavramları ve işleyişi
  • Meslek seçimi ve kariyer planlama yöntemleri
  • İş arama teknikleri ve iş başvurusu süreci
  • İşgücü piyasası ve istihdam olanakları
  • İşletmelerin İnsan Kaynakları Yönetimi
  • İşletme ve işletme faaliyetleri hakkında genel bilgi
  • İş ve meslek danışmanlığı alanında etik kurallar
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinin sunumu
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinin değerlendirilmesi ve raporlama
  • İşletmelerde eğitim ve geliştirme yönetimi

Eğitim programı sonunda başarılı olan adaylara İş ve Meslek Danışmanı Sertifikası verilir. Bu sertifika, iş ve meslek danışmanı olarak çalışmak isteyenler için önemli bir referans niteliği taşır.

Sertifika Programına Bakınız.

İş ve Meslek Danışmanı Eğitimi Sertifika Programı