Uygulama Ağırlıklı Yaratıcı Drama Eğitimi Sertifika Programı Nedir?

Uygulama Ağırlıklı Yaratıcı Drama Eğitimi Sertifika Programı, yaratıcı drama teknikleri, oyunculuk, sahne çalışmaları ve eğitmenlik becerileri hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bireylere yönelik tasarlanmış bir programdır. Program, bireylerin yaratıcılıklarını kullanarak kendilerini ifade etmelerine, güvenlerini artırmalarına ve özgüvenlerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Programın içeriği aşağıdaki konuları kapsamaktadır:

• Yaratıcı drama teknikleri: Bu bölümde, yaratıcı drama teknikleri ile ilgili temel kavramlar ve yöntemler ele alınır. Öğrenciler, öykü anlatımı, rol yapma, jest ve mimik kullanımı, spontaneite ve özgünlük gibi tekniklerin nasıl kullanılacağını öğrenirler.
  • Oyunculuk: Bu bölümde, öğrencilere oyunculuk teknikleri, beden dili, ses kullanımı, diction, ritim ve doğaçlama teknikleri gibi konular öğretilir.
  • Sahne çalışmaları: Bu bölümde öğrenciler, bir sahne performansının nasıl hazırlanacağına dair temel bilgileri öğrenirler. Ayrıca, öğrencilere sahne kullanımı, kostüm ve makyaj teknikleri gibi konular da öğretilir.
  • Eğitmenlik becerileri: Bu bölümde öğrenciler, bir yaratıcı drama eğitmeni olarak gerekli becerileri öğrenirler. İletişim, liderlik, öğretim teknikleri, öğrenci motivasyonu ve grup dinamikleri gibi konular ele alınır.

Programın sonunda öğrenciler, yaratıcı drama teknikleri, oyunculuk, sahne çalışmaları ve eğitmenlik becerileri konusunda bilgi sahibi olacak ve uygulama ağırlıklı bir sertifika programı sayesinde kendi yaratıcı projelerini gerçekleştirebileceklerdir.

Sertifika Programına Bakınız.

Uygulama Ağırlıklı Yaratıcı Drama Eğitimi Sertifika Programı