
Yorumlar
Sakarya Bilirkişi Eğitimi 2025
₺4.200,00
Adli ve idari yargı alanında bilirkişi olabilmek için zorunlu olan Bilirkişilik Temel Eğitimi hakkında bilgi edinin.
Öne Çıkanlar
- Eğitime Anında Başla
- Kamu ve Özel Sektörde Geçerli
- Bilgisayar, Telefon ve Tabletten Erişim
Sakarya Bilirkişi Eğitimi 2025
EĞİTİM PROGRAMI ÖRGÜN (YÜZ YÜZE) OLARAK GERÇEKLEŞECEKTİR! 4 GÜN 24 SAAT SÜRECEKTİR.
19 Temmuz |
10:00 - 16:00 |
20 Temmuz |
10:00 - 16:00 |
26 Temmuz |
10:00 - 16:00 |
27 Temmuz |
10:00 - 16:00 |
HAFTAİÇİ GRUBU
Hafta içi grubuna ön başvuru yapmak için tıklayınız!
HAFTASONU GRUBU
https://sertifika.subu.edu.tr/sakarya-bilirkisi-egitimi-2025-
YER: SUBU REKTÖRLÜK KONF. SALONU
Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı, yeni dönem ders programını duyurduğunda kurs takvimi buna göre oluşturulacaktır; tarihleri yalnızca Başkanlığın ilanları belirleyecektir.
6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında hazırlanan “Bilirkişilik Yönetmeliği”, 3 Ağustos 2017 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmeliğe göre, adli ve idari yargı alanında bilirkişilik faaliyetinde bulunmak isteyen kişilerin “Bilirkişilik Temel Eğitimi”ni tamamlamış ve bu eğitimin sonunda verilen sertifikaya sahip olmaları zorunludur. Temel eğitim almayan kişiler bilirkişilik görevinde bulunamazlar.
Eğitim Sonunda Verilecek Belge:
Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara, bilirkişilik temel eğitimini tamamladıklarını gösteren bir Katılım Belgesi verilecektir. E-devletten görünmektedir. https://www.turkiye.gov.tr/sakarya-uygulamali-bilimler-universitesi
Aynı Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve dördüncü ve beşinci fıkralarına sırasıyla aşağıdaki cümleler eklenmiştir.
“(2) Temel eğitim, on iki saati teorik ve on iki saati uygulamalı olmak üzere en az yirmi dört ders saatinden oluşur.”
“Teorik eğitim, hukuk alanında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen, en az doktora ve üzeri akademik ünvana sahip olanlar tarafından verilir.”
“Uygulama eğitimi, en az beş yıl bilirkişilik yapmış olanlar tarafından verilir.”
Bu belgeye sahip olan kişiler, Adli ve İdari Yargı Komisyonlarının açtığı bilirkişilik başvurularında diğer gerekli şartları da sağlamaları durumunda, resmi bilirkişilik başvurusunda bulunabileceklerdir.
Bilirkişilik Yönetmeliği İçin Tıklayınız
Eğitim programları ; Hafta içi akşam , Haftasonu gündüz , Hafta sonu akşam olarak yapılacaktır.
Adalet Bakanlığı tarafından eğitime devam zorunluluğu şartı konulmuştur. Eğitime katılan adaylar, derslerin 1/12'sine katılmadıkları takdirde katılım belgesi almaya hak kazanamayacak.
EĞİTİM İÇERİĞİ
BÖLÜM 1: YARGILAMA HUKUKUNA İLİŞKİN İLKELER ve İSPAT HUKUKUNA İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR
- Giriş
- Türk yargı teşkilatı
- Yargısal faaliyet içinde yer alan süjeler
- Yargılama hukukuna ilişkin temel hak ve ilkeler
BÖLÜM 2: BİLİRKİŞİNİN NİTELİKLERİ, ÖDEVLERİ VE ETİK İLKELER
- Bilirkişinin Nitelikleri
- Bilirkişiliğe Başvuru, Sicil ve Listeye Kayıt
- Bilirkişinin Yetkileri ve Ödevleri ile Etik İlkeler
- Bilirkişinin Denetimi ve Sorumluluğu
BÖLÜM 3: BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ
- Bilirkişi İncelemesine Başvuru ve İnceleme Konusu
- Bilirkişinin Görevlendirilmesi
- Bilirkişi İncelemesinin Yapılması
BÖLÜM 4: RAPOR YAZIMI USUL VE ESASLARI
- Oy ve Görüşün Sunulması
- Bilirkişi Raporunun Teslim Edilmesi ve Değerlendirilmesi
BÖLÜM 5: UYGULAMA
Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı'nın 31.05.2021 tarihli duyurusu ile; bilirkişilik temel ve alt uzmanlık alanlarında profesör veya doçent unvanına sahip olan kişilerin Bilirkişilik Kanununun 10 uncu maddesi ile bilirkişilik başvurularında zorunlu olarak aranan ve Bilirkişilik Yönetmeliğinin 30 uncu maddesinde ayrıntılı olarak düzenlenen bilirkişilik temel eğitiminden muaf tutulmalarının uygun görüldüğü ilan edilmiş olmakla, eğitime başvuracak olan Prof ve Doç unvanlı kişilerin bu hususu göz önünde bulundurmalarını bilgilerinize rica ederiz.
Örneği verilen belgede ''Örnek'' olarak bildirilen eğitim başlığı programlara göre değişiklik göstermektedir.
Eğitim Sonunda; Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (SAYEM) Tarafından Düzenlenen Sertifika Sahibi Olacaksınız. Belgeler Tarafınıza eğitiminizi tamamladıktan sonra 5 iş günü içerisinde e-Devlet üzerinden gönderilecektir. Fiziki kargo istemeniz ek ödeme yapmanız gerekmektedir.
Fiziki kargo tercihi yapan, kargo gönderimi sağlanan ve buna rağmen teslim almayan ve sertifikası merkezimize dönen adayların yeniden kargo gönderimi yapılması için 1000₺ ek ödeme yapması gerekmektedir. Size gönderilen kargoları lütfen teslim alınız. Teslim alınmaması ve yeniden kargolanması için ek ödeme yapılmaması durumunda adayın belgesi 1 ay (30 gün) içerisinde imha edilecektir.
Eğitim sonunda elde edeceğiniz sertifikanız ile mesleki gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanızı öz geçmişinize ekleyerek kullanabilirsiniz. Belgeniz üniversite tarafından düzenlenerek e-devlet kapısı üzerinden erişilerek sorgulanabilecektir. Ayrıca tercih etmeniz durumunda Türkiye'de İlk defa Transkriptle birlikte e-Devlet'ten Görüntülenecektir.
Mesleki eğitimler ve sertifikalar, genellikle belli mesleki alanlarda çalışan veya çalışmak isteyen kişiler tarafından tercih edilir.
Bu eğitimler, bir mesleki alanda çalışan kişilere ileri seviye bilgi ve beceriler kazandırmak amacıyla verilir ve bu eğitimlerin tamamlanmasını takiben bir sertifika verilir. Bu sertifikalar mesleki alanda çalışan kişilerin yetkinliklerini gösterir. Bu nedenle mesleki eğitimler ve sertifikalar, mesleki kariyerlerini geliştirmeyi hedefleyen kişiler için önemlidir. Mesleki eğitimler ve sertifikalar herkes tarafından tercih edilebilir.
Örneğin, mesleki alanda çalışmayı düşünen ve bu alanda çalışmaya başlamak için gerekli bilgi ve becerilere sahip olmak isteyen kişiler bu tür eğitimleri ve sertifikaları alarak mesleki alanda çalışmaya başlayabilirler. Bu tür eğitimler ve sertifikalar, aynı zamanda mesleki alanda çalışan kişilerin kariyerlerini ilerletmek için de kullanılabilir. Örneğin, bir mühendis olarak çalışan kişi, mühendislik alanında ileri seviye bir eğitim alarak kariyerine devam edebilir ve bu sayede daha yüksek bir pozisyona geçme şansını artırabilir.
Sonuç olarak, mesleki eğitimler ve sertifikalar, mesleki alanda çalışmak isteyen veya mesleki kariyerlerini geliştirmeyi hedefleyen herkes tarafından tercih edilebilir. Mesleki eğitimler ve sertifikalar, mesleki alanda çalışmaya başlamak için gerekli bilgi ve becerilere sahip olmak için önemlidir ve aynı zamanda mesleki kariyerlerini ilerletmek için de kullanılabilir.
Eğitime Nasıl Katılabilirim ?
'Eğitime Katıl '' butonuyla kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı ile veya Havale EFT yöntemiyle tamamlayabilirsiniz.
Ödemenizi Kredi Kartı ile yaparsanız sisteminiz otomatik olarak 60-120 saniye içerisinde öğrenci numaranızı oluşturularak SMS olarak giriş bilgilerinizi size iletecektir , EFT / Havale Ödemeleri mesai saatleri içerisinde yaparsanız sisteminiz aynı gün , mesai dışı yaparsanız ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz sms olarak size ulaşacaktır.
Sistem aşamalarını Öğrenci Paneliniz üzerinden görüntüleyebilirsiniz ve ayrıca SMS olarak tüm bilgilendirmeler tarafınıza ulaşacaktır.
Sıklıkla Birlikte Alınanlar
Yorumlar
0 yoruma göre
Düşüncelerini paylaş
Bu eğitimi kullandıysanız, düşüncelerinizi diğer kişiler ile paylaşın