Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak kutlanan bir gündür. Bu gün, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının savunulması ve toplumda farkındalık yaratılması amacıyla düzenlenir.
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü boyunca, şiddetin farklı formları, kadın hakları, cinsiyet eşitliği ve şiddetin önlenmesi konuları üzerinde odaklanan etkinlikler, seminerler, konferanslar, paneller, bilinçlendirme kampanyaları ve protesto etkinlikleri düzenlenir. Bu gün, kadınların toplumdaki yerini güçlendirmeyi, şiddetin her türlüsüne karşı sıfır tolerans ilkesini vurgulamayı ve toplumda şiddetin önlenmesi için birlikte hareket etmeyi hedefler.