Kimya-Biyoloji Mühendisliği Bölümü Nedir ?

Kimya-Biyoloji Mühendisliği bölümü, kimya ve biyoloji disiplinlerinin birleştirilmesiyle oluşan bir mühendislik dalıdır. Bu bölümde öğrenciler, moleküler biyoloji, biyoteknoloji, biyomühendislik, biyopolimerler ve biyosensörler gibi konuları öğrenirler. Aynı zamanda, kimyasal reaksiyonların tasarımı, kontrolü, optimizasyonu, üretimi ve işlenmesi gibi konuları da öğrenirler.Kimya-Biyoloji Mühendisliği mezunları, biyomedikal, biyoteknoloji, gıda, ilaç, kozmetik, çevre, tarım, enerji ve savunma sanayii gibi sektörlerde iş bulabilirler. Özellikle biyomedikal alanda, biyomühendislik, biyopolimerler ve biyosensörler gibi konularda uzmanlaşabilirler.

Kimya-Biyoloji Mühendisliği mezunları, biyoteknoloji, biyomühendislik, biyopolimerler, biyosensörler gibi konularda çalışabilirler. Ayrıca, ilaç, gıda, kozmetik, çevre, tarım, enerji ve savunma sanayii gibi sektörlerde de iş bulabilirler. Bu kişiler, kimyasal reaksiyonların tasarımı, kontrolü, optimizasyonu, üretimi ve işlenmesi gibi konuları da ele alarak bu sektörlerde çalışırlar.Kimya-Biyoloji Mühendisliği mezunları, biyomedikal, biyoteknoloji, gıda, ilaç, kozmetik, çevre, tarım, enerji ve savunma sanayii gibi sektörlerde çalışabilirler. Bu kişiler, kimyasal reaksiyonların tasarımı, kontrolü, optimizasyonu, üretimi ve işlenmesi gibi konuları ele alarak bu sektörlerde çalışırlar. Ayrıca, biyoteknoloji, biyomühendislik, biyopolimerler ve biyosensörler gibi konularda uzmanlaşabilirler.