Mahmul Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Mahmul" kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş bir kelimedir.

Arapça kökenli olan "مَحْمُول" (maḥmūl) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Mahmul" kelimesi, yüklenmiş veya taşınmış bir şeyi ifade eder.

Bu kelime genellikle bir yükün veya eşyanın bir araç, hayvan veya insan tarafından taşındığı durumları tanımlamak için kullanılır. Aynı zamanda bir şeyin üzerine konulan veya yerleştirilen nesneleri de ifade edebilir.

Örnek Cümle:

• Eşyaları taşıyan kamyon, ağır mahmul yüklerle doluydu.
  • Taşınacak malzemeleri mahmul etmek için işçiler geldi ve paketleri taşımaya başladılar.
  • Arabanın çatısına mahmul edilen bisiklet, seyahat için gereken ekipmanları taşımak için kullanışlıdır.