İşbu Kelime Anlamı Nedir? - TDK

"İşbu" kelimesi, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre, resmî yazışmalarda kullanılan ve "bu" anlamına gelen bir zamirdir.

"İşbu" kelimesi, genellikle sözleşmeler, anlaşmalar, yasal metinler ve resmi belgelerde sıkça kullanılan bir terimdir. Bu terim, genellikle belgede atıfta bulunulan konuyu veya durumu belirtmek için kullanılır.

Örnek cümle:

"İşbu sözleşme, taraflar arasında belirtilen şartlar ve koşullar doğrultusunda düzenlenmiştir."

Bu örnek cümlede "işbu" kelimesi, sözleşmeyi belirtmek ve atıfta bulunmak için kullanılmıştır ve belirtilen sözleşmeye işaret etmektedir.