Tevellüt Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Tevellüt kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup, "v-l-t" kökünden türetilmiştir. "Vücud" kelimesiyle aynı kökten gelir ve "doğma, varlık kazanma" anlamına gelir. Türkçe'deki kullanımıyla tevellüt, bir varlığın doğuşunu veya doğma anını ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Tevellüt, bir varlığın doğumu veya varlık kazanma anını anlatır. İnsan doğumu veya bir şeyin oluşumu gibi doğma süreçlerini ifade eder.

Örnek Cümle:

• Bebeğin tevellütü aile için büyük bir sevinç kaynağıydı.
  • Sanat eseri, sanatçının zihin ve duygusal dünyasının tevellütünün bir yansımasıdır.